Definitie - Scrisoare de intentie

Definitie Scrisoare de intentie

Adeseori denumita si scrisoare de motivatie sau scrisoare de prezentare, acest tip de scrisoare este folosit (dupa cum chiar titlul o spune) pentru exprimarea interesului in vederea unor eventuale angajamente, colaborari, etc.
Ce contine o scrisoare de intentie?
O scrisoare de intentie trebuie sa contina datele functiei pentru care aplici, motivatia pentru care este trimisa, motivatie care trebuie adaptata (in primul rand) in functie de cerintele oficiale. In scrisoarea de intentie este foarte important sa-i arati celui/ei caruia i-o trimiti ca te-ai interesat de oferta lui si ca ai suficiente informatii incat sa-ti doresti/asumi o posibila colaborare (foarte multi trimit scrisori de intentie, respectiv cv-uri si cand sunt contactati pentru interviu, refuza, asta pentru ca NU au cautat informatii anterior trimiterii scrisorii - ceea ce este total in dezavantajul lor).
De asemenea, o scrisoare de intentie trebuie sa-l informeze pe destinatar in privinta studiilor, al competentelor (aici incearca sa evidentiezi competentele pe care le ai, raportat la cerintele postului - e in zadar sa spui ca te pricepi la SEO, daca aplici pentru un post de contabil) si nu in ultimul rand, data de la care esti disponibil pentru inceperea colaborarii.
Nu trebuie sa folosesti o scrisoare de intentie standard, ci una personalizata, in functie de cerintele postului, experienta, studiile si competentele tale.
Daca in anunt nu este afisat numele si/sau functia unei persoane de contact in vederea colaborarii, este de preferat ca scrisoarea sa fie adresata dupa cum urmeaza :

 1. Pentru angajare  " In atentia Departamentului Resurse Umane "
 2. Pentru colaborare intre doua persoane juridice/firme " In atentia Domnului Director General, Marketing, Vanzari, etc." (dupa caz)

In speranta ca am reusit sa va expunem o definitie clara si convingatoare va invitam sa consultati modelele de scrisori de intentie prezentate pe blog-ul nostru.
Va multumim pentru vizita si va dorim succes in gasirea unui loc de munca!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu